ØG Din Boligs Værdi

Giv din bolig mere værdi

For at holde husets værdi er det altid en god ide´ at sørge for løbende indvendig og udvendig vedligeholdelse, når noget bliver slidt eller går i stykker så skift det ud eller reparer det, hvis det er muligt.

Et godt og sundt hus, er altid vigtigt for at bevare den værdi boligen havde, da den blev købt.

Øg værdien ved isolering

Hvis du gerne vil øge værdien i boligen er der flere ting der er en fordel at få lavet, mest af alt handler det om husets energiklasse, ofte kan du få 800 kr. mere pr m2 hvis du får husets energiklasse løftet et niveau højere op. – Du kan læse mere om energimærkninger her.

Men det er ikke alene boligens værdi der vil ændres ved et energiløft, men også økonomien i at bo i boligen da der vil være gode besparelser på varmeregningen, efter energi løftet.

Du kan blandt andet skifte de ældre vinduer til nye lavenergivinduer, det specielle ved lavenergivinduer er at de gerne skulle lukke mere varme ind i boligen, end de lukker ud igen.  

En loftisolering er også en god løsning til at øge energiklassen og dermed boligens værdi, du kan blandt andet få isoleret loftet med træfiberisolering eller Papiruld.

Det er også ofte en god ide´ at få hulmursisoleret murene i boligen, der er også flere mulige materialer at vælge imellem udover de førnævnte træfiberisolering og Papiruld, er glasuld og stenuld også muligt, de fås alle som granulat der sprøjtes ind i hulmuren.

Er der en kælder under huset kan det også være en god ide at få isoleret mellem kælderetagen og stuen da meget varme kan forsvinde den vej og et koldt gulv vil få huset til at føles koldere end det er.

Huse der oftest har stor gavn af et energimærke løft, er de huse der er bygget før 1970.

Det kan også være en fordel at se på varmekilden i huset, i dag er der langt flere muligheder så hvis din bolig f.eks.opvarmes af olie eller gas, kan det være en fordel at skifte til en mere økonomisk løsning.

Andre muligheder for at øge værdien

Nyt tag er også højt på listen over det der kan øge din boligs værdi, tage holder aldrig evigt, selvom nogle tagtyper er tæt på, derfor vil et helt nyt tag gøre din bolig mere attraktiv.

Bor du i en lejlighed vil en altan i mange tilfælde også kunne give din bolig en øget værdi, og hvis du en dag gerne vil sælge, vil du opleve at din bolig bliver solgt hurtigere end tilsvarende lejligheder.

Nyt Køkken

Mange vælger at skifte køkkenet ud, for at skabe merværdi i boligen og gøre den mere attraktiv, for mulige købere.

Men går du i salgstanker og har et køkken der er funktionelt og godt, er det faktisk sjældent noget en køber vil bide mærke i, oftest vil de nye ejere hellere selv vælge deres eget køkken når de overtager huset.

Men vil du gerne blive i boligen og trænger til et forfriskende nyt køkken vil det helt sikkert være en god mulighed at skifte køkkenet ud.

Hos Bygliga kan du læse meget mere blandt andet om de forskellige isoleringsmetoder, ligesom du også vil kunne læse mere, om de håndværkere der udfører opgaverne.

Find de rette håndværkere til opgaverne

Du vil også kunne læse om, hvordan du bedst finder de rigtige håndværkere til opgaven og hvordan du finder dine håndværkere, til den bedste pris.